متاتارسالژی: علائم، علل و درمان
symptoms metatarsalgia causes
متاتارسالژی چیست
متاتارسالژی (درد در کف پای شما)
متاتارسالژی وضعیتی است که در آن توپی پای شما دردناک و ملتهب می شود. اگر در فعالیت هایی که شامل دویدن و پریدن است شرکت کنید، ممکن است آن را افزایش دهید. دلایل دیگری نیز وجود دارد، از جمله بدشکلی پا و کفش های خیلی تنگ یا خیلی گشاد باعث متاتارسالژی می شود. در این مطلب شما را با علل ، علایم و درمان متاتارسالژی آشنا می کنیم.
Metatarsalgia: symptoms, causes and treatment
What is metatarsalgia?
Metatarsalgia (pain in the soles of your feet)
Metatarsalgia is a condition where the ball of your foot becomes painful and inflamed. You may increase it if you participate in activities that involve running and jumping. There are other reasons as well, including foot deformities and shoes that are too tight or too loose can cause metatarsalgia. In this article, we introduce you to the causes, symptoms and treatment of metatarsalgia.
متاتارسالژی علائم، علل و درمان
توضیحات کامل مطلب
متاتارسالژی علائم، علل و درمان
اگر چه مشکل جدی نیست اما متاتارسالژی می تواند شما را به حاشیه براند. خوشبختانه، درمان های خانگی، مانند یخ و استراحت، اغلب علائم را تسکین می دهند. پوشیدن کفش مناسب با کفی های ضربه گیر یا تکیه گاه قوس ممکن است از مشکلات بعدی متاتارسالژی جلوگیری کرده یا آن را به حداقل برساند.
علائم متاتارسالژی
علائم متاتارسالژی می تواند شامل موارد زیر باشد:
• درد شدید، دردناک یا سوزش در ناحیه کف پا (قسمتی از کف پا درست پشت انگشتان پا
دردی که هنگام ایستادن، دویدن، خم کردن پاها یا راه رفتن به خصوص پابرهنه روی سطح سخت) بدتر می شود و هنگام استراحت بهبود می یابد.
• درد شدید یا تیراندازی، بی حسی یا گزگز در انگشتان پا
• احساس وجود سنگریزه در کفش شما
نشانه های متاتارسالژی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
همه مشکلات پا نیاز به مراقبت پزشکی ندارند. گاهی اوقات پاهای شما پس از یک روز طولانی ایستادن یا یک تمرین سخت درد می کند. اما بهتر است از درد پا که بیش از چند روز طول می کشد غافل نشوید. اگر درد سوزشی در ناحیه کف پای خود دارید که پس از تعویض کفش و اصلاح فعالیتهایتان بهبود نمییابد، با پزشک خود صحبت کنید.
علل متاتارسالژی
گاهی اوقات یک عامل می تواند منجر به متاتارسالژی شود. بیشتر اوقات، عوامل متعددی دخیل هستند، از جمله:
• تمرین یا فعالیت شدید: دوندگان مسافت در معرض خطر متاتارسالژی هستند، عمدتاً به این دلیل که جلوی پا هنگام دویدن نیروی قابل توجهی را جذب می کند. اما هرکسی که در یک ورزش پرتحرک شرکت می کند در معرض خطر است، به خصوص اگر کفش شما نامناسب باشد یا پوشیده باشد.
• برخی از اشکال پا : قوس بلند می تواند فشار بیشتری به متاتارس وارد کند. بنابراین، داشتن انگشت دوم بلندتر از انگشت شست پا، که باعث میشود وزن بیشتری نسبت به حالت عادی به سر متاتارس دوم منتقل شود.
• بدشکلی های پا: پوشیدن کفش های خیلی کوچک یا کفش های پاشنه بلند می تواند باعث بدشکل شدن پای شما شود. انگشت پیچ خورده به سمت پایین (انگشت انگشت چکشی) و برآمدگی های متورم و دردناک در پایه انگشتان شست پا (بونیون) می تواند باعث متاتارسالژی شود.
• اضافه وزن: از آنجایی که هنگام حرکت بیشتر وزن بدن شما به جلوی پای شما منتقل می شود، وزن های اضافی به معنای فشار بیشتر روی متاتارس شماست. کاهش وزن ممکن است علائم را کاهش یا از بین ببرد.
• کفش نامناسب: کفش های پاشنه بلند که وزن اضافی را به جلوی پای شما منتقل می کند، یکی از علل شایع متاتارسالژی در زنان است. کفشهایی با پنجه باریک یا کفشهای ورزشی که فاقد ساپورت و بالش هستند نیز میتوانند به این مشکل کمک کنند.
• فشار شکستگی : شکستگیهای کوچک در استخوانهای متاتارس یا انگشتان پا میتواند دردناک باشد و نحوه وزنگذاری روی پا را تغییر دهد.
• نوروم مورتون: این رشد غیر سرطانی بافت فیبری در اطراف عصب معمولا بین سرهای متاتارس سوم و چهارم رخ می دهد. علائمی شبیه متاتارسالژیا ایجاد می کند و همچنین می تواند به استرس متاتارس کمک کند.
علت ایجاد متاتارسالژی
عوامل خطر
تقریباً هر کسی ممکن است به متاتارسالژیا مبتلا شود، اما اگر:
• در ورزش های پرتحرک که شامل دویدن و پریدن است شرکت کنید.
• کفشهای پاشنه بلند، کفشهایی که مناسب نیستند یا کفشهای میخدار بپوشید.
• اضافه وزن یا چاق هستند.
• سایر مشکلات پا، از جمله انگشت چکشی و پینه در پایین پای خود دارید.
• آرتریت التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس دارید.
- بیشتر بخوانید » دستگاه ارتودنسی ناخن پا Nails
عوارض متاتارسالژی
متاتارسالژی در صورت درمان نشدن ممکن است منجر به درد در سایر قسمتهای همان طرف یا مقابل و درد در نقاط دیگر بدن، مانند کمر یا لگن، به دلیل لنگیدن (تغییر راه رفتن) ناشی از درد پا شود.
عوارض متاتارسالژی
تشخیص متاتارسالژی
مشکلات مختلف پا می تواند علائمی شبیه به متاتارسالژی ایجاد کند. برای کمک به مشخص کردن منبع درد، پزشک پای شما را در حالی که ایستاده اید و نشسته اید معاینه می کند و در مورد سبک زندگی و سطح فعالیت شما می پرسد. ممکن است برای شناسایی یا رد شکستگی ناشی از استرس یا سایر مشکلات پا به عکس برداری با اشعه ایکس نیاز داشته باشید.
درمان متاتارسالژی
اقدامات محافظه کارانه (مانند استراحت، تعویض کفش یا استفاده از پد متاتارس) ممکن است تمام چیزی باشد که برای تسکین علائم و نشانه ها نیاز دارید.
در موارد نادر، زمانی که اقدامات محافظه کارانه درد شما را تسکین نمی دهد و متاتارسالژی شما به دلیل شرایط پا مانند انگشت چکشی پیچیده می شود، جراحی برای تنظیم مجدد استخوان های متاتارس ممکن است یک گزینه باشد.
ماساژ دادن کف پا یکی از راههای درمان متاتارسالژی می باشد.
شیوه زندگی و درمان های خانگی
برای کمک به کاهش درد متاتارسالژی خود، این نکات را امتحان کنید:
• استراحت: با فشار نیاوردن به پای خود از آسیب بیشتر محافظت کنید. بعد از ایستادن یا راه رفتن پای خود را بالا بیاورید. ممکن است لازم باشد برای مدتی از ورزش مورد علاقه خود اجتناب کنید، اما می توانید با ورزش های کم تاثیر مانند شنا یا دوچرخه سواری تناسب اندام خود را حفظ کنید.
• روی ناحیه آسیب دیده را کمپرس سرد قرار دهید: بسته های یخ را به مدت حدود 20 دقیقه چند بار در روز روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. برای محافظت از پوست خود، کیسه های یخ را در یک حوله نازک بپیچید.
• یک مسکن بدون نسخه مصرف کنید: ایبوپروفن (Advil، Motrin IB و…)، ناپروکسن سدیم (Aleve) یا آسپرین را برای کاهش درد و التهاب امتحان کنید.
• کفش مناسب بپوشید: از کفش های خیلی تنگ یا خیلی گشاد خودداری کنید و پوشیدن کفش های پاشنه بلند خود را محدود کنید. کفش مناسب ورزشی که انجام می دهید بپوشید.
• از پدهای متاتارس استفاده کنید: این پدهای خارج از قفسه در کفش شما درست جلوتر از استخوان متاتارس قرار می گیرند تا به منحرف کردن استرس از ناحیه دردناک کمک کنند.
• تکیه گاه های قوس را در نظر بگیرید: اگر کفی ها کمکی نکردند، پزشک ممکن است برای به حداقل رساندن فشار روی استخوان های متاتارس و بهبود عملکرد پا، ساپورت های قوس را توصیه کند. میتوانید تکیهگاههای قوس را بدون نسخه بخرید، یا میتوانید آنها را سفارشی نصب کنید.
منبع : فان طب
[…] بیشتر بخوانید » درد کف پا یا متاتارسالژی […]