همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

vehicle front failure

چگونگی تشخیص مشکلات در جلوبندی خودرو(علائم خرابی جلوبندی خودرو)

جلوبندی خودرو

بخش جلوبندی خودرو: اجزا ، علایم و دلایل خرابی

به بخش جلو و قسمت زیرین خودرو جلوبندی می‌گویند وظیفه این قسمت ایجاد راحتی برای رانندگی و سرنشینان در هنگام عبور از سطوح ناهموار می‌باشد

قسمت جلوبندی خودرو شامل چرخ‌ها، رینگ، میل تعادل، بلبرینگ فنر، سیبک‌ها، سیستم فرمان و کمک فنرها می‌باشد

بروز مشکل در هر کدام از موارد یاد شده می‌تواند باعث ایجاد مشکل هنگام رانندگی گردد

در این مطلب شما را با جلوبندی خودرو آشنا می کنیم

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

توضیحات کامل مطلب

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین

جلوبندی خودرو چیست؟

جلوبندی ماشین به قسمت جلو و زیرین خودرو گفته می‌شود این بخش  یکی از مهم‌ترین قسمت‌های یک خودرو است که سلامت آن در سلامت کلی ماشین تأثیر دارد. بخش جلوبندی خودرو ، ارتباط و تعادل میان شاسی و کابین خودرو با جاده را امکان‌پذیر می‌کند.

از مهم‌ترین وظایف جلوبندی ماشین کنترل هندلینگ و هدایت‌پذیری خودرو در شرایط مختلف و جذب و دفع لرزش‌ها و تکان‌های ایجاد شده است؛ بنابراین، زمانی که جلوبندی ماشین خراب باشد، تعلیق خودرو در هنگام حرکت و ردشدن از سطوح ناهموار به‌درستی انجام نمی‌شود و در نتیجه برای ماشین مشکلاتی به وجود می‌آید.

علائم خرابی جلوبندی خودرو,جلوگیری از خراب شدن جلوبندی ماشین, نمایی از جلوبندی خودرو

نمایی از جلوبندی خودرو

قسمت‌های مختلف جلوبندی خودرو

جلوبندی ماشین از اجزا و قسمت‌های متنوعی تشکیل شده است که همه آنها با یکدیگر در ارتباط هستند و کارکرد این مجموعه باعث عملکرد صحیح خودرو می‌شوند. درصورتی‌که در هر یک از این قسمت‌ها ایراد و اشکالی به وجود بیاید، منجر به بروز مشکلاتی در رانندگی می‌شود.

قسمت‌های مختلف جلوبندی شامل سیستم فرمان، سیستم تعلیق جلو، اکسل، فنر و کمک‌فنرهای جلو، طبق، بلبرینگ و توپی چرخ‌ها، سگ دست و شغال دست، میل تعادل و میل موج‌گیر، سیستم چرخ‌ها و رام است.

علائم خرابی جلوبندی خودرو,جلوگیری از خراب شدن جلوبندی ماشین,اجزای جلوبندی خودرو

اجزای جلوبندی خودرو

نشانه‌های خرابی جلوبندی خودرو

در صورت بروز هر کدام از موارد پایین در خودرو، بهتر است جلوبندی ماشین را بررسی نمایید.

• سواری خشک و سفت

خشک‌شدن و یا سخت‌شدن رانندگی با خودرو یکی از مواردی است که نشان‌دهنده وجود ایراد در بخش جلوبندی و سیستم تعلیق است. هرگاه متوجه شدید که راحتی رانندگی‌کردن با ماشین کم شده است و تمام پستی و بلندی‌های جاده را در کابین خودرو احساس می‌کنید. به این معنی است که باید جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو را بررسی نمایید.

• اختلالات فرمان خودرو

یکی از نشانه‌های خرابی جلوبندی خودرو کشیده‌شدن و یا اصطلاحاً زدن فرمان است. در واقع وقتی که ماشین می‌پیچد ممکن است فرمان برخلاف راننده حرکت کند، در این حالت زاویه تایرها و همچنین بالانس خودرو دچار مشکل شده است و نیاز به تعمیر دارند.

لرزش فرمان در سرعت‌های خاص نیز به دلیل بالانس نبودن چرخ‌ها و یا وجود مشکل در سیبک‌ها می‌باشد. همچنین در صورت گیج زدن خودرو و انحراف آن به طرفین، باز علت اصلی خرابی جلوبندی خودرو است.

هنگام شتاب دادن یا چرخیدن در پیچ، لرزش بیش از حد فرمان ناشی از خراب بودن میله‌های کراوات است. اگر به این موضوع رسیدگی نکنید به مرور زمان باعث ایجاد لرزش در کل خودرو و در نهایت منجر به از دست رفتن فرمان می‌شود.

• آج‌های ناهموار بر روی تایر

در صورت مشاهده ساییدگی‌های ناهمگون در آج تایرهای خودرو و یا ساییده شدن زود هنگام لاستیک‌ها باید جلوبندی خودرو بررسی گردد. همچنین شنیدن صدای صوت از چرخ‌های خودرو در هنگام دورزدن، معمولاً ناشی از خرابی بلبرینگ چرخ‌ها است.

• چرب و روغنی بودن قطعات سیستم جلوبندی

اگر فنر و کمک‌فنرهای خودرو چرب و روغنی باشند، نشانه وجود ایراد در جلوبندی است.

• خرابی سیستم تعلیق خودرو

شنیده‌شدن صداهای غیرطبیعی در هنگام عبور از موانع و دست‌اندازها به دلیل خرابی در کمک‌فنرها و میل تعادل از نشانه‌های خرابی جلوبندی ماشین است.همچنین اگر در هنگام پارک خودرو به‌وسیله دست، یک قسمت از کاپوت را به سمت پایین فشار دهید و بعد از رهاکردن دستانتان، ماشین بیش از 2 الی 3 بار بالا و پایین شود، نشانه ایراد در سیستم تعلیق خودرو می‌باشد.

• نبود تعادل در چرخ‌ها

در صورتی‌ که چرخ‌های خودرو دارای تعادل نباشند به این معنی است که قسمت جلوبندی خودرو نیاز به بازبینی و تعمیر دارد.

علائم خرابی جلوبندی خودرو,جلوگیری از خراب شدن جلوبندی ماشین, تعمیر جلوبندی خودرو

تعمیر جلوبندی خودرو

دلایل خرابی جلوبندی خودرو

1. لاستیک‌های خراب: آج تایرها، کیفیت لاستیک‌ها و نحوه قرارگیری‌شان در سالم‌بودن جلوبندی تأثیر مستقیم دارد؛ تا جایی که تفاوت میزان آج لاستیک چپ و راست می‌تواند غربیلک را تا حدودی بلرزاند.

2. عدم بالانس چرخ‌ها: اگر چرخ‌های خودرو بالانس نباشند، فرمان می‌لرزد و این امر در دراز مدت باعث خرابی جلوبندی خودرو می‌شود.

3. عملکرد نامناسب میل تعادل: میل تعادل با کمک دو بوش در جلوبندی ماشین قرار گرفته است. در صورتی خرابی بوش‌ها، غربیلک فرمان می‌لرزد و باعث ایجاد سر و صدا می‌شود. بوش‌ها در بی سر و صدا کردن سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو نقش مهمی دارند.

4. خرابی بلبرینگ‌ها: درصورتی‌که از چرخ‌های خودرو صدای نامتعارفی شنیده شود، نشان‌دهنده معیوب بودن این قطعه است. فراموش نکنید که تنظیم بلبرینگ چرخ‌ها، در عمر بلبرینگ و کارکرد آن تأثیر به سزایی دارد.

5. خرابی سیبک: خرابی و لقی سیبک باعث ایجاد لرزش در فرمان می‌شود. سیبک نباید حرکت عمودی چندانی داشته باشد.

6. صدمه دیدن شاسی خودرو: خودرویی که شاسی آن در اثر تصادف، آسیب‌دیده باشد در سیستم جلوبندی دچار مشکل می‌شود. برگرداندن شاسی به حالت تنظیمات کارخانه‌ای بسیار مشکل و حتی گاهی غیرممکن است. از نشانه‌های خرابی شاسی خودرو می‌توان به کشیدن فرمان به یک سمت، پاره شدن گردگیر، خراب‌شدن پلوس‌ها اشاره کرد.

7. خرابی بازوی سگ دست: خرابی این قطعه باعث کشیده‌شدن فرمان به یک سمت می‌شود. تعمیر این قطعه بسیار ساده و کم‌هزینه است.

8. فنر و کمک‌فنر ضعیف: قدرت کافی کمک‌فنرها برای داشتن جلوبندی سالم الزامی است. اگر فنر و کمک‌فنر خودرو ضعیف شده باشد، سیستم هدایت ماشین تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد و در نهایت فرمان کشیده می‌شود. یکی از نشانه‌های خرابی فنر خودرو کوبش زیاد و شدید کابین در دست‌اندازها است. همچنین شنیدن هر گونه صدای اضافی در هنگام عبور از دست‌اندازها و یا پیچیدن در پیچ‌ها می‌باشد.

9. خرابی ترمز: اگر نیروی ترمز به میزان مساوی بین چرخ‌ها تقسیم نشود، باعث می‌شود که یک چرخ بیشتر از دیگری تحت‌فشار قرار گیرد، در نتیجه تغییر دور به سرعت انجام می‌شود و فرمان خودرو به یک طرف منحرف می‌شود.

علائم خرابی جلوبندی خودرو,جلوگیری از خراب شدن جلوبندی ماشین, خرابی کمک فنرهای جلوبندی خودرو

خرابی کمک فنرهای جلوبندی خودرو

چگونه می‌توانیم از خراب شدن جلوبندی ماشین جلوگیری کنیم؟

با ظاهرشدن نشانه‌ها و علائم خرابی  و ایراد در جلوبندی باید در اسرع وقت نسبت به برطرف کردن مشکل ایجاد شده اقدام نمایید. با این ‌وجود، با انجام یک سری اقدامات پیشگیرانه می‌توان تا حدی زیادی از خرابی و معیوب شدن سیستم تعلیق ماشین جلوگیری به عمل آورد.

1. اطمینان حاصل کنید که لاستیک‌های خودرو شما سالم هستند. این عمل یکی از راهکارهای مناسب برای کاهش خرابی سیستم جلوبندی خودرو می‌باشد.

2. بالانس بودن چرخ‌ها، خصوصاً چرخ‌های جلو، در کاهش خرابی جلوبندی خودرو بسیار تأثیرگذار است. بالانس نبودن لاستیک‌های خودرو باعث سخت و سفت چرخیدن فرمان و ایجاد مشکل در هدایت‌پذیری و هندلینگ خودرو می‌شود.

3. از تنظیم و بالانس بودن فرمان خودرو مطمئن شوید. تنظیم زوایای فرمان خودرو باعث کاهش لرزش خودرو می‌گردد و عملکرد مطلوب و چرخش مناسب فرمان را به دنبال دارد.

4. استفاده از اجزا و قطعات باکیفیت و مرغوب و استاندارد، برای سیستم تعلیق، عامل مهمی در جلوگیری از خرابی و نقص فنی جلوبندی خودرو است.

5. کنترل نوسانات و ضربات ایجاد شده در جاده، از طریق کمک‌فنر صورت می‌گیرد، بهتر است هرز گاهی کمک‌فنرهای خودرو را بررسی نمایید.

6. بررسی سالم بودن دیسک‌ها و سیستم ترمز و اطمینان حاصل کردن از سلامت میل تعادل و سیبک خودرو، از دیگر اقداماتی است که می‌توانید از خرابی سیستم جلوبندی جلوگیری نمایید.

*

منبع : بیتوته

برچسب و تگ های مطلب همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین:

همه چیز درباره جلوبندی خودرو و ماشین, جلوبندی خودرو و ماشین,

مطالب مشابه

نظرات خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید