معرفی کوه عینالی تبریز
eynali mount
کوه عینالی؛ بزرگترین تفرجگاه کوهستانی شهر تبریز
کوه عینالی تبریز
کوه عینالی، تفرجگاهی هیجان انگیز برای تبریزی ها
کوه عینالی بزرگترین تفرجگاه کوهستانی شهر تبریز است که تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری پرطرفدار تبریز شده است
در این مطلب شما را با این مکان دیدنی آشنا می کنیم
Introducing Mount Ainali Tabriz
Mount Ainali; The largest mountain resort in Tabriz
Mount Ainali Tabriz
Ainali Mountain, an exciting resort for Tabrizians
Mount Ainali is the largest mountain resort in Tabriz, which has become one of the most popular tourist attractions in Tabriz
In this article, we will introduce you to this place
معرفی کوه عینالی تبریز
توضیحات کامل مطلب
معرفی کوه عینالی تبریز
کوه عینالی بزرگترین تفرجگاه کوهستانی شهر تبریز است که تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری پرطرفدار تبریز شده است.
کوه عینالی (به انگلیسی : Eynali Mount) تفرجگاهی زیبا در شمال شهر تبریز است ، این رشته کوه بلند سرخ رنگ در بلندترین نقطه حدود 1960 متر ارتفاع دارد.
بقعه عون بن علی روی این کوه قرار دارد و به همین دلیل به نام کوه عون بن علی هم شناخته می شود.
کوه عینالی مجموعه ای قله ها ، تپه ها و دره ها است که از شمال به رودخانه تلخه رود یا آجی چای ، دریاچه ارومیه و دره های شهرستان اهر ، از شرق به چشمه کهیلک یا کهیلک بولاغی ، از جنوب به فرودگاه تبریز و از غرب به خیابان ها و شهرک های تبریز منتهی می شود.
ارتفاع کوه عینالی به اندازه ای است که تقریبا از تمام شهر تبریز میتوانید آن را ببینید.
کوه عینالی در گذشته عاری از پوشش گیاهی بوده و خاک آن لایه های گچی و ماسه ای داشته ولی به منظور افزایش سرانه فضای سبز تبریز و بهبود هوا ، طرح ویژه جنگل کاری در محدوده کوه عینالی اجرا شده است و امروزه دارای پوشش گیاهی جالب و متنوعی است.
عکس های کوه عینالی
بهترین زمان بازدید از کوه عینالی
تبریز آب و هوایی سرد و خشک دارد و بنابراین بهترین زمان بازدید از کوه عینالی فصول گرم تر سال است به خصوص از اردیبهشت تا مهرماه.
دوچرخه سواری در کوه عینالی
کوه عینالی کجاست؟
کوه عینالی تفرجگاهی زیبا در ناحیه شمال تبریز است که از مسیر بزرگراه پاسداران به این منطقه می رسید. برای دسترسی به کوه عینالی با خودروی شخصی وارد کمبرند شمالی بزرگراه پاسداران شوید و از خروجی عینالی به سمت تفرجگاه بروید.
برای رسیدن به کوه عینالی از مرکز شهر تبریز میتوانید وارد خیابان ایده لو شده و مستقیما به سمت تفرجگاه بروید. این مجموعه چندین پارکینگ مختلف دارد و به راحتی میتوانید با خودروی شخصی به سمت کوه بروید.
آدرس : استان آذربایجان شرقی ، تبریز ، اتوبان پاسداران .
بقعه عون بن علی در کوه عینالی
بقعه عون بن علی در کوه عینالی
در بالای کوه عینالی بقعه عون بن علی قرار داد که قدمتش به دوره ایلخانی می رسد و منسوب به دو تن از فرزندان حضرت علی به نام های زید و عون است.
گفته می شود این بنا در گذشته به عنوان عبادتگاه و آتشکده مورد استفاده قرار می گرفته است.
بنابر نظر ژان پاتیست تاورنیه ، جهانگرد فرانسوی این مکان قبلا کلیسا بوده و بعد از ورود اسلام تبدیل به زیارتگاه شده است. سبک معماری بنا متعلق به دوره ایلخانی است و شامل 9 اتاق ، 6 گنبد ، هشتی ، ایوان ، دو میل مناره و پنج ستون سنگی بزرگ است.
ستون های قدیمی بنا چوبی بوده اند و در بازسازی با ستون های سنگی جایگزین شده اند.
مصالح به کار رفته در بنا ، سنگ کوه سرخاب و کمی آجر است.
این بنا تا پایان قرن نهم سالم و آباد بوده است ولی بعد از حمله امپراتوری عثمانی به کلی تخریب شده است و در دوره صفوی مرمت و بازسازی گردیده ولی در اثر زلزله سال 1193 ویران شد و دوباره در دوره قاجار بازسازی گردید و به منظور جلوگیری بنا از تخریب اتاقی در سمت شمالی به مجموعه اضافه گردید.
بقعه عون بن علی در سال های اخیر به صورت اساسی بازسازی شد و در فهرست میراث فرهنگی تبریز به ثبت رسیده است.
مجسمه کوه عینالی
جاذبه های کوه عینالی
در سال های اخیر اقداماتی گسترده برای ایجاد جاذبه های گرشگردی و امکانات رفاهی کوه عینالی صورت گرفته است از جمله:
– صخره ای برای تمرین صخره نوردی مبتدی
– امکان کوهنوردی حرفه ای و مبتدی
– وسایل ورزشی در طبیعت
– دریاچه مصنوعی داغ گلی
– محیطی زیبا برای عکس و سلفی
– تندیس استاد شهریار و سایر نام آوران تبریز
– تله کالبین
– زیپ لاین
– کافه ها و رستوران ها در ایستگاه دوم تله کابین
– منطقه پرورش شتر مرغ
– یادمان شهدای گمنام
– آبشار مصنوعی
نیروگاه تولید برق بادی در کوه عینالی
نیروگاه تولید برق بادی در کوه عینالی
شدت وزش باد در کوه عینالی به خصوص بهار و تابستان بسیار زیادی است و اغلب اوقات در این منطقه باد می وزد که گاهی باعث خم شدن درختان به یک سمت می شود به همین دلیل توربین های بادی عظیمی برای تولید برق در این کوهستان نصب شده اند.
تله کابین کوه عینالی
تله کابین کوه عینالی
محبوب ترین جاذبه کوه عینالی تله کابین تبریز است که فاز اول آن در سال 1389 به طول 1480 متر شیب دار افتتاح شد ، کابین ها ظرفیت 8 نفری دارند ، فاز اول تله کابین کوع عینالی ظرفیت انتقال 1000 نفر در ساعت را دارد. تله کابین تبریز 6 دکل دارد که در فازنهایی قرار است به 24 دکل افزایش پیدا کرده و تبدیل به طولانی ترین تله کابین ایران شود.
هنگام سوار شدن بر تله کابین میتوانید مناظر بسیار زیبای کوهستانی و شهر را مشاهده کنید. با حرکت تله کابین از دکل دوم به سوم و عبور از صخره ها ، دید کاملی از شهر تبریز خواهید داشت ، عبور از دکل چهارم و پنجم از کنار قعه عون بن علی و یادمان شهدای گمنان است. زیباترین نقطه فاز اول تله کابین ، عبور از دره مقابل رستوران بام تبریز به عمق 90 متر به سمت انتهای مسیر است.
با سوار شدن بر تله کابین می توانید از چشم انداز کوه عینالی ، حیات وحش ، دره های سرخ رنگ و نمای شهر تبریز از بالا لذت ببرید.
ساعت کاری تله کابین بین 9 – 18 هر روز است.
زیپ لاین کوه عینالی
زیپ لاین کوه عینالی
زیپ لاین بعد از تله کابین اصلی ترین جاذبه منطقه محسوب می شود که تجربه تفریحی هیجان انگیز را به شما می دهد. زیپ لاین در سال 1397 با طول 500 متر و اختلاف ارتفاع 75 متر افتتاح گردید.
دریاچه مصنوعی داغ گلی کوه عینالی
دریاچه مصنوعی داغ گلی
دریاچه مصنوعی داغ گلی در سمت غرب کوه عینالی با 54 هزار متر مکعب ساخته شده است که امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی دارد و چشم اندازی بی نظیر برایتان ایجاد می کند.
رودخانه آجی چای
رودخانه آجی چای اصلی ترین جریان آب منطقه عینالی است که تمام دره های شمالی کوه ها از شرق به غرب را پوشش می دهد و در نهایت به دریاچه ارومیه می ریزد.
آبشار مصنوعی کوه عینالی
آبشار مصنوعی کوه عینالی
در نزدیکی ایستگاه اول تله کابین ، ابشار مصنوعی ایجاد شده نمای زیبایی به طبیعت کوهستانی عینالی می دهد. این آبشار فقط در فصول بهار و تابستان آب دارد.
مجسمه عظیم قیچی ساز
در پای کوه عینالی مجسمه ای عظیم از مردی که یک قیچی در دست دارد ساخته شده است که به منظور گرامیداشت افتخارات یکی از مشهورترین ورزشکاران و هیمالیا نوردهای ایرانی ساخته شده است. او موفق به صعود از 14 قله 8 هزار متری دنیا شده است.
مجسمه های کوه عینالی
حیات وحش کوه عینالی
کوه سرخ رنگ عینالی مجموعه حیات وحش و پارک طبیعت به مساحت 40 هکتار دارد که دور تا دور فنس کشی شده است است و کسی اجازه ورود به آن را ندارد ، این محیط مجهز به سیستم آبیاری قطره ای است و قرار است به مرور حیوانات این مجموعه افزایش پیدا کند تا بازدید کنندگان بتوانند شاهد زندگی حیوانات داخل حیات وحش باشند.
در حال حاضر حیواناتی نظیر میمون ، قوچ و بز کوهی در این محوطه زندگی می کنند.
تصاویر کوه عینالی
باغ پرندگان کوه عینالی
باغ پرندگاه کوه عینالی در ایستگاه اول تله کابین و کوهپایه عینالی قرار گرفته است و محوطه سخره نوردی هم در کنار همین باغ قرار گرفته است. پرندگان اهلی به صورت دائم در این محل ساکن هستند و تعدادی پرندگان شکاری مانند عقاب برای مراقبت از سوی اداره حفاظت از محیط زیست به این مجموعه سپرده می شوند تا بعد از بهبود در طبیعت رها شوند.
دو پلیکان ، پرندگان گوشت خوار و مهاجر در این باغ سکونت دارند که به عنوان نماد این باغ شناخته می شوند.
تفریحات کوه عینالی
نگارخانه ای برای فروش هنرهای دستی
در بالای کوه عینالی و کنار بوفه ها و داغ گولی ، نگارخانه ای برای فروش هنرهای دستی ، مواد غذایی و خوراکی های محلی و البسه بر پا شده است.
- بیشتر بخوانید « شهرهای پرگردشگر توریستی ایران کدامند؟
منبع : بیتوته